Τα ωραιότερα θερινά σινεμά στην Αθήνα..!



Όλοι αγαπούν το θερινό σινεμά, και όσοι λένε οτι δεν το αγαπούν, είτε λένε ψέματα, είτε δεν αγαπούν το σινεμά γενικώς. Τώρα λοιπόν που ο καιρός ανοίγει, είναι ευκαιρία για όλους εμάς να αποχωριστούμε για λίγο τις αναπαυτικές πολυθρόνες και το air condition των αιθουσών και να απολαύσουμε τη μαγεία του θερινού κινηματογράφου, που μας ταξιδεύει σε μια πιο vintage εποχή. Εκεί όπου δεν βλέπεις απλώς μια ταινία, αλλά βιώνεις μια νέα εμπειρία. Ας δούμε τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Αθήνας.

Σινε Θησείον
Απ. Παύλου 7 Θησείο
τηλ: 210 3420864
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Απο τη λίστα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει αυτός ο κινηματογράφος. Είναι ένας απο τους παλαιότερους και μάλιστα έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος κινηματογράφους του κόσμου. Καθόλου αδικαιολόγητα βέβαια, αφού όπως φανερώνει και το όνομά του, βρίσκεται στην όμορφη και ιστορική γειτονιά του Θησείου, πάνω στον πλακόστρωτο δρόμο της οδού Αποστόλου Παύλου. Αυτό που απογειώνει την εμπειρία σου στο “Σινέ Θησείον” είναι το γεγονός οτι απολαμβάνεις την ταινία, με θέα τον φωτισμένο Παρθενώνα που δεσπόζει γεμάτος επιβλητικότητα και σε συνδυασμό με το φως του φεγγαριού, αποτελεί ένα φανταστικό τοπίο.


Σινε Φλοίσβος
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
τηλ: 210 9821256
Τιμή εισιτηρίου: 7,5€ (Προβολές 3D: 10€)
Για όποιον αγαπά τη θάλασσα, το “Σινέ Φλοίσβος” είναι η καλύτερη επιλογή. Βρίσκεται στο Πάρκο του Φλοίσβου και ιδανικά μπορεί να συνδυαστεί με μια απογευματινή βόλτα. Σε συνδυασμό με το δροσερό αεράκι και με την αύρα της θάλασσας, η προβολή της ταινίας συνοδευέται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση και ξεγνοιασιά. Στο Σινέ Φλοίσβος θα ξεφύγεις απο το κλασσικό σνακ του σινεμά και θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις νόστιμο σουβλάκι, ή ψητό καλαμπόκι.



Cine Paris
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα
τηλ: 210 3222071
Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τετάρτη 5€)
Όχι δεν είναι στο Παρίσι, αλλά στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα. Βρίσκεται σε μια όμορφη ταράτσα με θέα και φέρνει στο νου κάτι απο παλιά Αθήνα. Τις καλοκαιρινές βραδιές οι τουρίστες κατακλύζουν τον κινηματογράφο μέχρι και τον εξώστη, που για κάποιους είναι το καλύτερο σημείο, λόγω της όμορφης θέας.



Αίγλη Ζαππείου
Κήπος Ζαππείου
τηλ: 210 3369369
Τιμή εισιτηρίου: 8€
Πρόκειται για τον πιο μεγάλο και αριστοκρατικό θερινό κινηματογράφο, στην καρδιά της Αθήνας. Έχει μεγάλη ιστορία, αφού τα χρόνια λειτουργίας του ξεπερνούν τα 100. Περιβάλλεται απο τα καταπράσινα δέντρα και φυτά του Ζαππείου, ενώ είναι διάσημο για το νόστιμο hot dog του. Οι ταινίες που προβάλλει είναι κυρίως πρώτης προβολής, καθώς ανήκει στα Village Cinemas.




Δεξαμενή
Πλ.Δεξαμενής, Κολωνάκι
τηλ: 210-3602363-210-3623942
Τιμή εισιτηρίου: 7,50€
Το μικρό κολωνακιώτικο σινεμά, είναι ένα απο τα ωραιότερα της Αθήνας. Τα όμορφα σκαλοπατάκια στην είσοδό του, θυμίζουν κάτι απο νησιώτικα σοκάκια, ενώ διαθέτει ιδιαίτερο ρομαντισμό και ιστορία. Με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί, κοσμείται απο όμορφα καταπράσινα δέντρα. Προβάλλει νέες ταινίες αλλά και παλαιότερες ταινίες, ενώ τιμά και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.


 Γεωργία Περιμένη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις